MTA Nyelvtudományi Intézet

  Nyelvtechnológiai Kutatócsoport


[English version]

Nyitólap > Osztályok > Nyelvtechnológiai és Alkalmazott Nyelvészeti Osztály > Nyelvtechnológiai Kutatócsoport > Projektek > ECOINNO

Öko-innovációs piactér fejlesztése szemantikus audit alapon (ECOINNO)

Infinity Kft., MTA Nyelvtudományi Intézet
2012–
A projekt célja egy olyan a nyelvtechnológia és a szemantikus technológiák legújabb eredményeire épülő modell és módszertan kidolgozása, amely lehetővé teszi komplex, tudásintenzív, szakterületi ontológiára épülő, intelligens webes és mobilkommunikációs alkalmazások fejlesztését.

A megvalósítandó konkrét rendszer: 1. félig-strukturált üzleti forrásokból összegyűjti az ökoinnovációkat és a hozzájuk tartozó cégeket; 2. az összegyűjtött adatokat rendszerezi, értékeli és szemantikus adatbázisban tárolja; valamint 3. egy online audit-kérdőív alapján automatikusan, személyre szabva kiajánlja az ökoinnovációs megoldásokat az érdeklődő vállalkozásoknak webalapú B2B platformon.

Az így kapott javaslat tájékoztatja a rendszert igénybe vevő céget arról, hogy milyen lehetőségei vannak tevékenysége fenntarthatóbbá tételére, mik az ezekből származó közvetlen és közvetett gazdasági előnyök, valamint, hogy milyen pályázati és finanszírozási lehetőségeket vehet igénybe a megvalósításukhoz.
Támogató : Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
 
  vissza  
NyitólapOsztályokNyelvtech/AlknyelvNyelvtechnológiaProjektek
MGTSZ2Finn-OTKATrendMinerSlovake.euSzlovák-magyarECOINNOBraille-rövidírásINNETMATRICAMGTSZhelyesírás.mta.huEFNILEX Media MonitorCESARMONYEKiTranslate4.euAMICUSCLARAHuComTechBUSZI-2PlatformIgei szerkezetekCLARINCACAOTartalomelemzésMagyar WordNetGépi fordító MEOE-SzókincsEUROVOCINLEXNyelvi PortálMondatszintaxisMNSZ onlineNewsProMATCHPADMNSZCONCEDETELRIMULTEXT-EAST